Social Media Marketing

Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken zijn interactie en dialoog tussen de gebruikers. Voorbeelden van social media zijn Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en LinkedIn.

Wilt u social media inzetten voor uw bedrijf ? Social media kan gebruikt worden om uw merk te versterken, en om contact te onderhouden met uw doelgroep. Door de juiste doelgroep aan te spreken met de juiste toon en boodschap en met de juiste targeting kan social media ingezet worden als ondersteuning van andere marketingactiviteiten.

Denk bij social media marketing aan:

  • Het slim inrichten van uw eigen social media kanelen, pagina's en profielen.
  • Het maken van content, informatie, artikelen en deze promoten via verschillende social media kanalen.
  • Het plaatsen van betaalde advertenties in een newsfeed om een product, uw eigen website en whitepapers onder de aandacht te brengen.
  • Het verzorgen van klantenservice via social media.
  • Het onder de aandacht brengen van content bij specifieke personen en social media accounts.
  • Beinvloeden van opinies online; De kans is groot dat er nu online door (potentiële) klanten over uw bedrijf en concurrenten wordt gesproken. Aangezien deze online gesprekken meningen beïnvloeden is het dus ook voor u van belang om hier deel aan te nemen.
  • Imago opbouwen als autoriteit binnen uw branche.
  • Het delen van uw social media posts door andere mensen zorgt voor hogere posities in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

Orange Solutions als partner om een social media strategie op te zetten ?

Door onze kennis en ervaring op het gebied van social media marketing zijn wij een uitstekende partij om met succes uw social media strategie op te zetten. Meer weten of vragen ? Neem dan direct contact met ons op via 076-369 05 10 of via onderstaand contactformulier.

Neem direct contact op: